• https://www.facebook.com/afyonvho
  • https://www.twitter.com/@Afyonvho

 atabayrak

 

Üyelerimiz için Duyuru

Üyelerimizin klinik adresi, telefon numarası ve soyad bilgilerinde değişiklik olması halinde bilgi@afyonvho.org adresine bildirimde bulunmaları gereklidir.

Kocatepe Gazetesi Ziyareti Gerçekleştirildi

13/10/2020

Kocatepe Gazetesi yetkilileri ile 'Veteriner Hekimlik' üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi

Veteriner Hekimlik mesleğinin çalışma alanları hakkında Kocatepe Gazetesi yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirildi. Yetkililerin nazik ev sahipliğinde gayet verimli geçen toplantıda, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Başkan M. Nevzat ALGAN değerlendirmelerde bulundu.   
 
“GERÇEK MESLEK TANIMI
VETERİNER HEKİMLİK”
Veteriner Hekimlik camiasının “Galat-ı Meşhur” yani dilimize yerleşmiş doğru sanılan yanlış bir şekilde “veteriner” olarak tanımlandığını, “Veteriner” kelimesinin yanlış kullanımından rahatsız olduklarını belirten Algan şunları söyledi: “Gerçekte olan bizim meslek tanımımız Veteriner Hekimliktir. Bizlerin fakültede aldığımız eğitim hayvan tedavisi ana konumuz olmakla birlikte insanların hastalıklardan korunması, hayvanlardan, hayvansal gıdalardan, çevredeki vahşi hayvanlardan, sineklerden, parazitlerden insanlara geçen hastalıklardan korunulmasında da bizler görevliyiz. Yani veteriner hekimler olarak bizler hekimlik mesleğinin bir boyutunu yürütüyor, toplum sağlığının önemli bir bölümünü oluşturuyoruz. Bu nedenle Veteriner hekim ifadesinin dilimize yerleşmesi için çaba gösteriyoruz.”
“VETERİNER HEKİMLİĞİN
İNSANLIĞA KATKISI TARTIŞILMAZ”
Algan, karanlığın içerisinden gelen bir sürü hastalığın canavar olarak ifade edildiğinde Veteriner Hekimlerin bir elleriyle onlara dur derken bir elleriyle de insanlara ciddi ve sürekli hizmet verdiklerinin altını çizdi. Veteriner Hekimlerin güçlü olması halinde, görevlerini iyi yapmaları durumunda sözünü ettiği hastalıkların insanlara geçmeyeceğine dikkat çeken Algan, “Bu sayede beşeri hekimlik de birçok hastalıkla uğraşmamış olacaktır. Pandemi sürecinde Covid-19 virüs salgınıyla bu net şekilde görüldü. Dünyanın yaklaşık 8 milyar nüfusu var. Bu rakamın yarıdan fazlası kentlerde yaşıyor. Kentleşme çığ gibi büyümeye başladı. Kentleşmenin bize getirdiği bir dezavantaj metrekare sayısına düşen insan sayısıdır. Bu insanların sık etkileşimleri ve iletişimleri bizim hastalıkları kontrol altına almamızı çok güçleştiriyor.” ifadelerini kullandı.
324 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın