• https://www.facebook.com/afyonvho
  • https://www.twitter.com/@Afyonvho

 atabayrak

 

Üyelerimiz için Duyuru

Üyelerimizin klinik adresi, telefon numarası ve soyad bilgilerinde değişiklik olması halinde bilgi@afyonvho.org adresine bildirimde bulunmaları gereklidir.

ODA BAŞKANLIĞIMIZ TARAFINDAN BOLVADİN İLÇEMİZDE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

.

Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası 2024 yılı istişare toplantılarının ilkini Bolvadin İlçemizde görev yapan meslektaşlarımızla bir araya gelerek gerçekleştirdik. Öncelikle bir kez daha bu toplantı vesilesiyle geçtiğimiz günlerde hain terör örgütü tarafından şehit edilen kahraman askerlerimizi saygı minnet ve rahmetle anıyor acılı ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.
Bizler hayvan sağlığı, veteriner halk sağlığı gıda güvenliği ve çevre sağlığı alanlarında hizmet veren kadim bir mesleğin mensuplarıyız. Mesleğimizin doğası gereği 7 gün 24 saat mesai mefhumu gözetmeksizin şehirde ilçede kasabada köyde sürekli toplumun halkın içindeyiz. Veteriner hekimler hayvan sahipleriyle adeta bir aile bağı kuran onların derdiyle dertlenen sevinçleriyle mutlu olan insanlardır. Bu nedenledir ki halkın maddi manevi sorunlarını da yakından biliyoruz.
Son yıllarda giderek artan girdi maliyetleri nedeniyle zarar eden yıldırılan süt üreticilerinin sorunlarını da en iyi bizler biliyoruz. Ülkemizde uzun zamandır yeterli desteği alamayan özellikle aile tipi süt üreticilerinin gelecek kaygıları her geçen gün artmaktadır. Çiğ süt satış tavsiye fiyatı Ulusal süt konseyi tarafından 13,5 tl olarak açıklandı. Açıklanan bu fiyat sağılan hayvan sayısı 100 toplam hayvan sayısı 200 ve üzerinde olan işletmeler için bile “zarar edin “ tavsiyesidir. Köylerimizde kasabalarımızda geleneksel usulde hayvancılık yapan aile tipi işletme olarak tabir ettiğimiz insanlar için ise bu rakamlara süt satmak 6 ay 1 sene içinde iflas etmek anlamına gelmektedir.
Türk köylüsünü tanımayan sahayı bilmeyen insanların masa başında yaptığı hesaplar çarşıya uymaz. Bir ineğin süt verimini hesap ederken “günde 30 lt süt veren bir inek 365 günde şu kadar süt verir ve 10 inekten doğan 10 buzağı 1 yıl sonra bu parayı eder gibi yanlış hesaplarla bu günlere gelinmiştir. İneklerin canlı olduğunu, 365 gün sağılmadıklarını, sağıldıkları dönemde de hep aynı miktarda yüksek süt vermediklerini, hastalandıklarında kalıcı veya geçici süt verimlerinin durduğunu, her ineğin mutlaka yılda 1 defa doğurmadığı ve doğan her buzağının yaşamadığını bilmek gibi birçok gerçeklik var. Köylünün kendi ayakları üstünde duran patronsuz bir şekilde üretimin içinde kalması gerekmektedir. Kendisine biçilmek istenen fabrika işçiliği tarzında üretim yapma modelini benimsemeyeceği ve benimsememesi gerektiği karar mercileri tarafından da anlaşılmalıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin efendisi olarak nitelediği Türk köylüsünün kıymeti bilinmeli köylüyü kalıba sokma çabalarından vazgeçilmelidir.
Yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinde halkımızın teveccühü ile seçilecek yöneticilerin pek çoğu insanlara da bulaşan hayvan hastalıkları ile mücadelenin, sağlıklı gıda üretiminin veteriner halk sağlığının ve veteriner hekimliğin önemini idrak etmelerini, Türk ekonomisinin lokomotifi, gıda arz güvenliğinin temel taşı olan hayvancılığın sorunlarının farkında olmaları ve bahsettiğimiz çekincelerimiz doğrultusunda çalışmalar yapmalarını önemle talep ediyoruz. Başta bugün toplantıda aramızda olan meslektaşımız Sayın Derviş Aynacı olmak üzere vatanperverlik çizgisinden ayrılmayan bir düsturda hizmet vermek maksadıyla aday olan tüm adayları tebrlk ediyoruz.
En ücra köyden en modern kent yaşamına kadar halkın tüm sorunlarını bilen halkın içinde olan aldıkları eğitimle ve saha tecrübesiyle sürdürülebilir çevre sağlığını halk sağlığını yaşamı bilen Veteriner hekimler elbette ki siyasette olmalı elini taşın altına koyarak sorumluluk almalı göreve talip olmalıdır. Partiler üstü bir bakış açısıyla, meslek ve memleket çıkarları doğrultusunda göreve talip olan tüm meslektaşlarımızı destekliyor ve başarılar diliyoruz.


174 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın